Search This Blog

Followers

Monday, April 9, 2012

pertandingan bola tampar seksyen akaun bpp 2012


meksu dgn mai yg bgaya mcm atlit negara yg badget akan menang besar


aku masih ingat lagi bila nama aku ada dlm senarai pemilihan utk wakil unit aku utk ptandingan bola tampar sekysen akaun,nak marah pun ada,geram pun ada sikit2 tp lebih pada rasa risau takut aku xsempat nak study.almaklum lah jadual utk turun training aku tgk punya la byk kali.mampus la aku...
so pada 1st time turun training tu mmg aku berat hati gila nak gi.dah la jauh nak mampus buat kat inspen,p14 dgn aku lupa bwk kasut sukan aku....mmg sumpah aku myampah gila nak gi.tp sbb meksu a.k.a kwn opis aku ni beria sgt aku tabahkan lah hati aku.
sampai je kat padang 1st skali kena marah dah tentu lah sbb tak pakai kasut sukan....perasaan?hangpa toksah tanya lagi lah....malu kot....diorg gelarkan kami group selipar jepun(kwn aku mai pun xbwk kasut sukan)....aku tau sengih je lah bila kena marah...dah org lupa nak wat mcm mana.otak aku ni pun dah overload dgn mcm2 pkara yg memerlukan aku ingat mcm2.stakat lupa bwk kasut sukan tu aku rasa tak bdosa kot....yeeehehehehehe...

menang gaya je lah kan....heheheh


sebenarnya aku bkn terer pun main bola tampar ni.mmg lah aku pernah main time sek men lu tp bzaman dah kot.stakat wakil rumah sukan kat sekolah tak la hebat sgt kan tu pun stakat reserve so xpayah la aku nak canang hebat. dan yg aku ingat pasal sukan ni adalah hanya KESAKITAN. hahahah ....main bola tampaq?oh no sakit woi...itu je lah aku tau.lagi satu aku pernah kena bola hempap kat muka aku sampai sengit cermin mata aku.pas kejadian tu aku dah tak mau dah main.tp mcm mana aku leh terjebak dgn bola tampaq ni balik?
kisahnya bila 1st time turun training tu dpt coach yg agak kacak.so berbudak ni skali lah dgn aku tiba2 semangat kesukanan dan sanggup mcuba mdadak naik.cis sgt kan reason dia....
hhahhaha....ada aku kisah...so korg paham2 lah since ada coach hensem lagi kacak harus la aku tak skip turun training....bertambah teruja tiap kali nak training.bengong sungguh

so selepas hampir 2minggu turun training ,sabtu lepas 7/4/2012 pertandingan bola tampar sekysen akaun pun berlangsung. bertempat kat pancarona presint 18 putrajaya bermula seawal 8pg...tp as normal nama ja kata start kul8 tp startnya lewat gak.jgn kata org lain aku sampai pun ngam2 kul 8am sedangkan jarak dr umah aku xsampai pun 5km...heheheheh

cuaca yg panas sebenarnya byk myumbangkan pada perestasi pmain. isk aku tak tahu lak malaysia ni sgt panas bila pagi....kul 10 pagi tu dah rasa mcm nak pitam je kat tgh padang tu...nasib la aku usha pmain lelaki yg kacak lagi bgaya duk tampar bola so reda la sikit rasa nak pitam tu.....heheheheh....tp yg pasti sun burn tu sudah pasti lah...
lepas bhempas pulas sambil berusaha mghitam kan kulit group aku bjaya gak dpt no 3.ok lah tu janji tak last...kan?kan?
apa2 pun syok jugak sebenarnya bola tampar ni kalu yg tukang ajar tu kacak....lalalllalaallalalala:-P

semangat kesukanan yg tinggi walaupun berlainan group....kami kwn tak mau lawan


warm up lu...baling2 bola lu ambik feel


acara nak tunjuk kasut sukan yg murah....cis...

bola tampar lelaki


yg pakai baju purple tu lah coach yg kacak pujaan ramai wanita...huhuhu



group aku si rekha sedang nak serv bola




badget mcm duk kat kanada ke apa ni jemur2 sampai tghari dgn cuaca panas nak mampus


pasangan kekasih?oh noooo....

bdk baget hebat ni....:-p


gaya dah ada tp agak2 lepas tak bola tu?hehehe





hadiah dan hadiah lg.....hurm...

2 comments:

  1. kalah xpe yg penting gaya kene lebih... hehehehe

    ReplyDelete
  2. yg penting bukan yg terakhir ahaks

    ReplyDelete