Search This Blog

Followers

Wednesday, October 12, 2011

magrain&demam vs gastrik



baru kul4.30 ptg
tapi otak aku dah xleh berfikir dgn lebih lasak utk siapkan keja
aku sendiri agak gusar takut magrain 2hari lepas kembali lagi
benda yang tidak memerlukan otak aku berfikir secara lebih teliti ja
yg aku dahulukan
yg berat2 aku letak tepi dulu
mcm tu gak utk tugasan yg lecture aku bagi
aku buat yg agak senang lu
entah kenapa aku sangat takut
takut kesakitan tu berulang kembali
sedangkan sakit tu ada bdamping dgn aku sejak zaman sek men lagi

mengimbas kembali
sakit magrain aku bukanlah perkara baru
since aku sek men mmg panadol sentiasa ada dlm peti ais umah aku
kdg2 aku balik sek dlm keadaan panas n penat(sek dgn umah aku jauh-lebih 10km)
umah aku lak tak ada org
mak n abah aku keja
so kalu aku balik mmg duk sorg je sbb adik aku sek ptg n abg aku tinggal di asrama
bila aku sakit kepala
aku cepat2 telan panadol n tidur
pkara ni berlarutan
sampai la aku jatuh sakit n di sahkan pengidap sakit buah pinggang
masa tu doc menasihatkan abah n mak aku
jauhkan aku dr minuman koffien
so aku rasa sampai skrg umah aku xada nescafe bagai ni
kopi n teh ada lah
tp habit minum nescafe mula sebati since aku duk kat putrajaya
di tambah housemate aku mmg pminat nescafe coz dia tak leh minun teh
lagi pun rasa dia pun lagi sedap dari teh kan?kan?
haahahhahaha

(apakah kaitan dgn dgn citer aku nak sampai ni)
ok2 aku kena magrain 2hari lepas bukan sebab aku minun nescafe beria pun
sbb dah 2minggu aku bertukar ke hot choclate
maybe sebab aku xcukup rehat,stress dgn keja kat opis,stress dgn study,penat,byk pikir bukan2
dan semua yg sewaktu dgnnya lah
hehehehehe...
masalahnya bukan bab magrain tu
masalahnya bila aku gi klinik hari tu
aku lupa nak bagitau doctor tu yg aku ada gastrik yg tegar
bila doctor tu bg aku ubat sakit kepala n magrain
otomatiknya dia bg kat aku pakej sakit gastrik pagi tu
antara gastrik dgn magrain
mana pilihan korg?
aku pun dilema...nak mkn ubat magrain kan kena gastrik
xmakan ubat magrain aku sakit kepala lak
so??

hidup mmg slalu begitu
setiap hari kita kena buat pilihan
buka ja mata kena buat pilihan
antara nak bangun gi keja atau tidur terus sampai siang....
pilihan di tangan kita cuma pilihan yg kita buat tu lum tahu yg terbaik atau tidak
so...leh bg pendapat antara ubat magrain vs gastrik
mana satu pilihan korg?
:-))


*sometime cinta yg kita cari ada di depan mata kita ja :-))*




4 comments:

  1. dua2 aku takmau...nak sihat walafiat jer...insyaallah...

    ReplyDelete
  2. haha....semoga kamu cepat sihat ya..

    ReplyDelete
  3. deqwa: kita tak lepas di uji dgn kesakitan.....redha je lah heheheh
    cik kema: tq syg.....:-p

    ReplyDelete