Search This Blog

Followers

Thursday, April 18, 2013

Travel 2013: aDa CiNta Di MedAN (bUDget)

ambarita


hidup makin haru baru....aku nampak biru je setiap hari....
stress sungguh dengan keja skrg....apa leh buat dah keja dgn  org tabahkan hati saja lah...
ok lah post last utk trip ke medan.....BUDGET

sebab ramai yg tanya pasal budget ke medan so aku rajinkan diri nak habaq kat korg semua ni

tiket airasia return+ins= rm88
pak supir+ tambang feri+tips+ masuk ke kawasan pelancongan= rm250
makan sepanjang 6hari di sana= rm150
hotel selama 6hari  5malam= rm140
TOTAL= RM 628


itu perbelanjaan general lah tak termasuk kos untuk shoping .....RM628 untuk 6hari 5malam  agak ok lah kan....itu je yang terdaya kami capai untuk trip kali ni....maybe korg leh buat budget lagi muurah dari kami......byk spend kat pak supir sbb kami mmg tak mau turun naik bus atau train kali ni..so seenaknya duk dalam keta saja.....heheheheh

kepada semua yang nak ke medan....selamat mengenal kaum batak :-)

12 comments:

  1. nak tanya sewa keta pak supir 2 bape rm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami sewa rp2juta utk 4hari termasuk myk,tol,parking,meal pak supir dan penginapan pak supir

      Delete
    2. maaf.saya nak tanya ade tak option lain nk contact pak supir tu?saya dh try website yg awk bg. tp xde pon.nk contact no nye blackberryla plak.sya xpki bb. agaknye ade option lain ke.mintak tolong ye :)
      from:wawa :)

      Delete
    3. errrr....sy hanya mghubungi mlalu website dan bbm saja. rasanya boleh ja masuk dgn link tu,.cuba lagi

      Delete
  2. masuk web 2 terus booking? kereta xenia or avanza? thanks for reply ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami diorg bagi keta avanza sbb hanya btiga. dia depand berapa org

      Delete
  3. plan nak pegi Medan bln 9. Boleh suggest hotel budget yg ok tak? good location.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak nak duk kat medan je ke? kalu suka shopping leh booking hotel kesawan sbb belakang hotel adalah pasar ikan. jln kaki saja. kalu nak ke tempat lain mcm lake toba semua tu kena tgk lain lah.

      Delete
  4. saya try banyak kali link yang diberi tapi xboleh..berharap sangat ada yang boleh tolong...terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://medanstar.fordeon.com/bookings

      Delete
  5. salam..alawiah sy pun da cba link yg awk bg tu.. medanstar.forden.com/booking.. xleh bukak..please bg link sekali lg

    ReplyDelete
  6. ok da dpat awk bg link silap..ehe.. yg betul yg ni http://medanstar.fordeon.com/bookings

    ReplyDelete