Search This Blog

Followers

Monday, October 24, 2011

harga sebuah kejayaan

org selalu ckp "bestnya ko smbg study....xlama lagi leh la jd pgawai'
ok...amin...masin mulut korg mana tau jd kenyataan kan
tp tahukah korg betapa byknya pengorbanan yg aku kena hadapi
berapa byg air mata dan perasaan sedih aku
yg aku kena abaikan demi semua impian
berat hati aku
kesedihan aku yg aku tanggung sendirian
dan aku sangat bsyukur sbb ada sebuah family yg sgt2 memahami

semalam: kul 7.30 pagi-23/10/2011(ahad)
saat kwn2 yg lain masih tidur
aku dan kwn tgopoh gapah bsiap ke kelas
dlm gelak ketawa semangat ke kelas aku terima sms dari kakak di kpg
"mak ngah meningal pagi td....al fatihah'
sms yg ringkas dan straight foword
tiada kata mohon aku balik ke kpg
tiada kata pujuk hati aku dari terus sedih
aku baca....aku terdiam
aku pandang kwn aku dua org yg dah bsiap tgu di muka pintu
aggghhh.....camna ni
aku ada 3test n presentation arini
kalu aku balik kpg,agak2 lecture leh cauting ke dgn aku
kalu aku balik sempat ke sampai sbelum jenazah di kebumikan...
semuanya mohon aku buat keputusan segera
aku kesat air mata yg menitis di pipi
aku galas beg yg berisi buku
dan.....
'jom kita gi kelas wei'

dan itulah pengorbanan aku demi sebuah kejayaan dan impian
harap semua pergorbanan yg aku lakukan
berbaloi utk aku dan family
semoga arwah mak ngah tenang di sana
al-fatihah


Sunday, October 23, 2011

miss u




at office now
so tired n blur "monday blues'
yesterday im attending class at uitm shah alam
alhamdulilah all test done but not sure that im can score or not
hurm.....im just want to say i dammmmmm seyes miss someone right now
i hope he ok


p/s: apakehal aku nak tulis bi ni.....something wrong happen with me right now??


Wednesday, October 19, 2011

when i'm so busy




JADUAL OCT-DIS 2011


TARIKH PERKARA


23/10/2011-ahad attend kelas at uitm shah alam

test economy

test mgt

test mandarin

presentation issue (fin 657)


29/10/2011-sabtu charity walk-hungry world invated by kfc holding

kenduri at banting


6/11/2011-ahad raya haji at kampung….:-))


12/11/2011-sabtu kenduri at rompin…(my best frenz welding)


19/11/2011-sabtu 50%-50% back my hometome-dilema :-((


20/11/2011-ahad attend kelas at uitm shah alam


22/11/2011-selasa go to kota bharu kelantan for attending persidangan
23/11/2011-rabu persidangan
24/11/2011-khamis persidangan
25/11/2011-jumaat persidangan


26/11/2011-sabtu maybe stay at kota bharu again
27/11/2011-ahad back to putrajaya


3/12/2011-sabtu go back to my hometown
4/12/2011-ahad attending my best frenz welding-jd pgapit :-p


10/12/2011-sabtu have seminar for subject fin657 :-((
11/12/2011-ahad attending kelas at uitm shah alam











HOPE IM STRUGGLE FOR THIS.....:-))



Wednesday, October 12, 2011

magrain&demam vs gastrik



baru kul4.30 ptg
tapi otak aku dah xleh berfikir dgn lebih lasak utk siapkan keja
aku sendiri agak gusar takut magrain 2hari lepas kembali lagi
benda yang tidak memerlukan otak aku berfikir secara lebih teliti ja
yg aku dahulukan
yg berat2 aku letak tepi dulu
mcm tu gak utk tugasan yg lecture aku bagi
aku buat yg agak senang lu
entah kenapa aku sangat takut
takut kesakitan tu berulang kembali
sedangkan sakit tu ada bdamping dgn aku sejak zaman sek men lagi

mengimbas kembali
sakit magrain aku bukanlah perkara baru
since aku sek men mmg panadol sentiasa ada dlm peti ais umah aku
kdg2 aku balik sek dlm keadaan panas n penat(sek dgn umah aku jauh-lebih 10km)
umah aku lak tak ada org
mak n abah aku keja
so kalu aku balik mmg duk sorg je sbb adik aku sek ptg n abg aku tinggal di asrama
bila aku sakit kepala
aku cepat2 telan panadol n tidur
pkara ni berlarutan
sampai la aku jatuh sakit n di sahkan pengidap sakit buah pinggang
masa tu doc menasihatkan abah n mak aku
jauhkan aku dr minuman koffien
so aku rasa sampai skrg umah aku xada nescafe bagai ni
kopi n teh ada lah
tp habit minum nescafe mula sebati since aku duk kat putrajaya
di tambah housemate aku mmg pminat nescafe coz dia tak leh minun teh
lagi pun rasa dia pun lagi sedap dari teh kan?kan?
haahahhahaha

(apakah kaitan dgn dgn citer aku nak sampai ni)
ok2 aku kena magrain 2hari lepas bukan sebab aku minun nescafe beria pun
sbb dah 2minggu aku bertukar ke hot choclate
maybe sebab aku xcukup rehat,stress dgn keja kat opis,stress dgn study,penat,byk pikir bukan2
dan semua yg sewaktu dgnnya lah
hehehehehe...
masalahnya bukan bab magrain tu
masalahnya bila aku gi klinik hari tu
aku lupa nak bagitau doctor tu yg aku ada gastrik yg tegar
bila doctor tu bg aku ubat sakit kepala n magrain
otomatiknya dia bg kat aku pakej sakit gastrik pagi tu
antara gastrik dgn magrain
mana pilihan korg?
aku pun dilema...nak mkn ubat magrain kan kena gastrik
xmakan ubat magrain aku sakit kepala lak
so??

hidup mmg slalu begitu
setiap hari kita kena buat pilihan
buka ja mata kena buat pilihan
antara nak bangun gi keja atau tidur terus sampai siang....
pilihan di tangan kita cuma pilihan yg kita buat tu lum tahu yg terbaik atau tidak
so...leh bg pendapat antara ubat magrain vs gastrik
mana satu pilihan korg?
:-))


*sometime cinta yg kita cari ada di depan mata kita ja :-))*




Tuesday, October 11, 2011

~albi nadak~


video


video ni sy ambik dari facebook masirah mukhtar(sory dik mas xmtk izin lak)


ingatan kenangan 2tahun yg lepas bsama sesorg yg berada di mesir


buat saya kembali merindui dirinya


setelah melihat video ni.


lagu ini sgt bermakna dlm hidup saya


dan saya tak pernah mlupakan setiap baris ayatnya


walaupun tidak lg bsamanya


saya tetap myukai lagu ini


:-))


*walau dimana dia berada dan dgn siapa disisinya sy mdoakan yg terbaik utk hidupnya...:-)*


Monday, October 10, 2011

berdiri...!




aku kini perlu berdiri
walau hakikatnya pasti kan mlukai
aku ingin semua rasai
kerana pergakhiran hidup aku sendiri...

oh tuhan kau berikan aku segala kekuatan
meneruskan PJALANAN....

ksakitan itu mbunuhkan aku dalam diam
dan aku tahu
akan tiba waktunya
semuanya akan berakhir
saat aku pejamkan mata....



Wednesday, October 5, 2011

kesibukkan boleh m'bunuh persahabatan



percaya atau tidak kesibukkan boleh membunuh sebuah persahabatan
that happen to me
kesibukkan semenjak 2-3 minggu yang lalu membuktikan kenyataan ni
aku xsempat memikirkan cara terbaik utk myelamatkan phubungan itu
cuma bdoa semua ksibukkan ini akan berakhir
mungkinkah??
hurm.....